graphicanews

Ειδήσεις

drupa2024

drupa 2024: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή των Γραφικών Τεχνών

την 7 Απριλίου, 2024

Σε μια περίοδο έντεκα ημερών, από τις 28 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου, 1.427 εκθέτες από 50 χώρες θα παρουσιάσουν καινοτόμες τεχνολογίες, λύσεις και θέματα που θα επηρεάσουν όλη τη Βιομηχανία, τώρα και στο μέλλον. 

Η σημαντικότερη εμπορική έκθεση Γραφικών Τεχνών θα ανοίξει και πάλι, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια απουσίας, τις πύλες τις στο εκθεσιακό κέντρο του Ντίσελντορφ για να υποδεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.  

Με μία καθαρή εκθεσιακή επιφάνεια 140 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων σε 18 αίθουσες, 1.427 εκθέτες από 50 χώρες θα παρουσιάσουν ολόκληρο το φάσμα των σύγχρονων τάσεων στην τεχνολογία εκτύπωσης.  

Όπως κάθε φορά, πέρα από την παρουσίαση εξοπλισμών, υλικών και λογισμικών για την αναπαραγωγή εντύπων, η drupa θα συνοδευτεί από ένα ευρύ φάσμα ειδικών εκδηλώσεων που στόχο έχουν να προσφέρουν πολύτιμη τεχνογνωσία στους απανταχού επαγγελματίες που θα την επισκεφτούν. 
Όπως είναι αναμενόμενο, η εστίαση των παράλληλων αυτών εκδηλώσεων θα βασίζονται κυρίως στην ψηφιοποίηση της παραγωγής και τη βιωσιμότητα.

Ψηφιοποίηση παραγωγής
Η ψηφιοποίηση αλλάζει πλέον τις αναλογικές διαδικασίες, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη θα αναλάβει στο μέλλον όλο και περισσότερα καθήκοντα. Η drupa παρουσιάζει κορυφαίες τεχνολογίες σε ολόκληρη την αλυσίδα προστιθέμενης αξίας του κλάδου με ιδιαίτερη έμφαση στις μελλοντικές και διατομεακές τεχνολογίες. Έχοντας υπόψη τις εξελίξεις αυτές, θέματα όπως η κυκλική οικονομία, ο αυτοματισμός, η εκτύπωση/φινίρισμα 4.0, η τεχνητή νοημοσύνη, η οικονομία πλατφόρμας και η συνδεσιμότητα θα βρίσκονται στο επίκεντρο των προγραμμάτων των συνεδρίων και των φόρουμ ειδικών τα οποία θα λάβουν χώρα στην έκθεση.

Βιωσιμότητα
Οι περιορισμοί της χρήσης ορυκτών καυσίμων και οι εκπομπές άνθρακα έχουν μετατρέψει τη λογική της “βιωσιμότητας” σε ουσιαστικό παράγοντα των μακροπρόθεσμων στρατηγικών μιας επιχείρησης. Ανάλογα με τη χρήση των πόρων, οι βιομηχανίες εκτύπωσης και συσκευασίας χρησιμοποιούν ήδη διαδικασίες παραγωγής που εξοικονομούν ενέργεια και πόρους. Στη drupa θα αναλυθούν τα σημαντικά δεδομένα για τη βιώσιμη παραγωγή λύσεων εκτύπωσης και συσκευασίας αλλά και ποιες τάσεις εξελίσσονται στον κλάδο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της κυκλικής οικονομίας.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από την Τρίτη, 28 Μαΐου έως την Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2024, Δευτ.- Παρασκευή από τις 10:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ., Σαββατοκύριακο από τις 10:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. 

Το εισιτήριο 1 ημέρας κοστίζει 60 ευρώ, το 3ήμερο 165 ευρώ και το 5ήμερο 255 ευρώ.